Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

RSS

 PITKÄSTÄ AIKAA:)
08.10.2009 23:25 | Minna Leikolta

No niin taas on yksi etappi saavutettu, kun navetan harjannostajaistanssit juhlittiin elokuussa:) paikalla oli 200 henkeä ja ohjelmassa oli tietysti tanssia ja ohjelmia iltamahenkisesti:) osa oli pukeutunut myös siihen tyyliin.. väliajalla esiintyi"abba" ja "linda lampenius"ja hanurimusiikkia, hauskaa oli. Navetan vintillä hötkyi kovin ylös ja alas, kun kaikki väki kerääntyi samaan kohtaan fanittamaan abbaa. Hiukan iski pelko takapuoleen, että miten kestää lattia, mutta Vesa lupasi että kestää:) nyt on juntattu siis tiukkaan kattopalkit ja hirret painuivat varmaan 5cm !!

Tanssien jälkeen aloitin viimein sisäpokien maalausurakan, jota jäi vieläkin ensi kesälle... väliseinän ikkuna saatiin paikalleen, talon päädyn ovi otettiin käyttöön huom "väliaikaisin" ovenrivoin... toivotaan ettei jää pysyväksi ratkaisuksi, niinkuin usein tuppaa jäämään.  Nyt on helpompi hoitaa lämmitystä, kun ei tarvi kierrellä talon pääoven kautta ja monien ovien kautta uunille:) saa ajaa suoraan vaikka kottikärryllä sisään.

Päätimme sitten pärjätä vieläkin yhden talven ilman ulkovuorausta onpa sitä ennenkin pärjätty pelkällä hirsiseinällä, näyttää siirtyvän tuo homma jatkuvasti, muka tärkeimpien hommien tieltä..

Horniolaiset kanat ja kukko kököttää  kanalassa, joka sekin kyhättiin kasaan juhlien jälkeen:) ilmastointi vielä kuntoon niin homma ok. Pari kania ovat seuranaan talven ajan:)         

Ihanaa kun on saanut haalittua ulkoa kaikenlaista tavaraa navetan vintille suojaan , kun  myös tykkää ajella siellä erilaisilla vehkeillä...

Kaivoin myös vanhat lankut vuosimallia 1772 esiin.ovat olleet vanhassa vilja-aitan viljasiilossa ja nyt niistä väännetään meille sauna lauteet.. kauan olen laudeasiaa miettinyt ja haapalankkua on kuivumassakin, mutta tämä oli mitä ihanin idea ja niitä olen puhdistelllut yli 200 vuoden  pölyistä:) saas nähdä malttaako niissä joskus sitten edes istua.. ja jos malttaa paljonko on tikkuja ahterissa???

Vanhoihin parioviin löysin viimein rivat varaosapankista, ikävästi tuli lyötyä katkenneisiin rivan pätkiin selkää vähän väliä. sekin homma hoidossa, kun vie sais rivan  ulko-oveen heh se puuttuu kokonaan.. , näihin pikku:) puutteisiin alkaa jo tottua... vessaankin ilmestyi jo valokatkaisija ja pyykkikoneen pistorasia, aivan herkkua minulle molemmat:)

Ja tärkein asia poika sai oman huoneen,,,, kiikutin kaiken roinan huoneesta navettaan ja aittaan . työkaluja, ekovillapaketteja , maaleja ym. huone on toiminut varastona. nyt siellä on sänky ja kaappeja ja kaamea kasa leluja ja homma toimii vaikka puolet lattialankuista on vaan "valevireessä" ja maalaamatta.. onneksi on isot matot:) poikaa ei yhtään haittaa. kai sekin huone joskus siitä sit.....

Keikkakärrykin onn saanut oman koppinsa navettaan, vielä kun ovet lentäis jotenkin paikalleen....

Miehen aika menee paahtaessa hanuriviikon kimpussa, joten hän ei ole edennyt raksalla kuukauteen. Ensi viikolla sitten...... tässä hieman kuulumisia, eli hengissä ollaan ja tupaa lämmitellessä heippa kaikille lukijoille..


( Päivitetty: 08.10.2009 23:49 )

 - Minna Leikolta | Kommentit (1)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 2.000 (1)
 NAVETTA KOOSSA JA KATTO PÄÄLLÄ
20.07.2009 22:29 | Leikon Emäntä

Hei taas pitkästä aikaa:) Viimein on navettaan saatu katto. Laitettiin ponttiöauta ja päälle huopa ja se saa nyt jäädä sitten odottelemaan tiilikatetta. ehkä ensi kesänä:)

Navetan päädyt ja yksi sivu laudoitettu ja kanalan sisäkatto paneloitu vanhoista värkeistä tietty:) Pojan kanssa kärräsimme puruja välipohjaan ja ukko alkoi asentamaan tänään välipohjan lankkuja.

Följärit seinissä, puuttuu sitten enään yksi sivuseinä ja ikkunat ja ovet:) kyllä se tästä. laitan kuvan miltä navetta alkaa näyttämään. ja sitten punamultaa pintaan.

itse aloitin taas vaihteeksi sisäpokien maalinpoistoa ja pitäisi maalata ne viimein jossain välissä. Pääsin myös eroon talomme eteisessä olleesta tasohöylästä. Ihana oli mennä yöllä toilettiin, kun unissaan kiersin vielä höylää:)  joku pöllö on kiusannut monta yötä talon ikkunan takana olleessa puussa, sekin ihan uusi tuttavuus minulle ja kaikkea huomaa tontilla aina, olemmehan kohta vuoden tätä asuttaneet:)

Muutama käärmekin on kiusannut, ovat saaneet äkkilähdön:) kai ne tuolla meidän kivijalka kivikasojen alla majailee ja tulevat esiin kuumilla keleillä.  Kanit tuon torstaina ja kanat sit myöhemmin.

Jos nyt sitte pikapuoliin pääsis siihen ulkovuoreen  käsiks. niinkuin huomaatte näissä hommissa kuluu aikaa ja ne eivät etene ollenkaan niinkuin haluaisi:)

no palataan taas kun on jotain uutta. Hyvää loppukesää kaikille!!!


 - Leikon Emäntä | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 1.500 (2)
 KOVIN OLI PITKÄ BLOGI TAUKO
03.06.2009 13:54 | Minna "kesäheinä"

Jep kovin venähti taas tämän blogin päivitys anteeksi vaan. Olemme olleet työntouhussa ja joskus huomaa pienoista blogitus väsymystä ilmassa.:) sitä taitaa olla liikkeellä näissä pidemmälle jatkuneissa projekteissa:)

Ihanaa kun on tullut lisää uusia talon siirtäjiä/kunnostajia joukkoomme, lisääkin varmaan on porukkaa joista emme tiedä mitään:) Mahtavaa, että vanhat talot saavat uuden elämän jokainen omanlaisensa.

Meillä alkaa ihan muutaman päivän sisällä navetan kattotuolien nosto, jos ei ihmeempää hässäkkää tule. Mies aloitti ns.oppilaista kesälkoman ja ehtii taas olla raksalla enempi.

Odotankin itse katon tuloa, koska on helpompi aloittaa nyt sitten se ikkunoiden maalauksen loppuun saattaminen ja listojen maalaus, kun ei tarvi koko ajan pelätä, että sade pilaa hommat.

Olemme tehneet tässä välillä metsänhoitotöitä, pappa oli sahaamassa ja klapittamassa ja pinoamassa ja me kannoimme Einarin kanssa risuja minkä ehdimme. Pääsiäistä jäi odottamaan parikin isoa risukasaa ja puita taitaa olla kolmeksi vuodeksi pinossa.

Takapihan hirsikasa ja epämääräinen lautakasa sai kyytiä ja multakasa levitettiin kaivurilla ja jyrsittiin. Nyt takapiha odottaa myrkytystä ja hiekkakuormaa ja syksyllä se saa ketokasvien siemenet pintaa. Jään mielenkiinnolla odottamaan ensi kesää ja mitä siletä nousee jos nousee...

10 kanaa ja kukko on tilattu Horniolaista kantaa ja elokuussa ne saavat uuden kodin meiltä. vielä tarvis löytää pari kania tälle kesälle..

Kesäkiireet ovat jatkuneet pesulassa myös ja siellä käyn puurtamassa vähän väliä pojan kanssa:) eli suoraan sanottuna olemme nyt paljon ulkona ja sisällä tapahtuu sitten ehkä talvella taas jotain. Ulkovuoraus jo ihan huutaa luokseen.......... pian tullaan.. Jään odoteelemaan navetan harjannostajaistansseja, jotka pidetään elokuussa. Iloa ja onnea kaikille rojekteille.... välillä käyn teitäkin vilkaisemassa....


 - Minna "kesäheinä" | Kommentit (3)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 IHANA KEVÄT
27.04.2009 16:05 | Leikon emäntä

Täällä on paiskittu navetan kimpussa ja se saatiinkin jo alkuperäiseen hirsikorkeuteensa, mutta päätimme sitten nostaa sitä vielä yhdellä kierroksella. Siihen kun tulee eri ikkunat kun siinä aiemmin oli ja ne ovat hieman korkeammat.

Vanha pitkä kannatinpuu oli 2 metrin matkalta lahonnut, joten uutta 14 metristä hirttä on tässä metsästetty. 

Kevään aikana olen unohtanut mainita, että Satakunnan radio teki jutun projektistamme. 

Tänään mies menee hakemaan taas yhtä kaakeliuunia, mihinkähän kaikki rakennustarvikkeet saadaan jemmattua?  

Viime syksynä ostamallamme tontilla on pappa heilunut sahan kanssa 4pv ja allkaa puuta olemaan ja pojan kanssa on risuja kannettu ja klapikasoja tehty.

Pesula täytti perjantaina 10 vuotta ja sekin vaatii osansa, väkeä kävi kiitettävästi ja viikonloppu menkin mattoja pestessä.

Odottelemme myös joskos tämä kelpaisi harjoittelupaikaksi kesällä yhdelle rakennus insinööriopiskelijalle:) toivossa on hyvä elää..

Kiva on ollut seurata 10 osaista sarjaa hirsirakentamisesta ja tila ohjelmassa oli taannoin täältä suunnalta siirretty hirsirakennus joka oli jotakuinkin samassa mallissa kuin omamme..

No tässä pikakuulumiset.. työt kutsuu.. Työniloa kaikille.. maalausilmoja odotellessa...


 - Leikon emäntä | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 1.333 (3)
 TERVEISET EGYPTISTÄ JA JORDANIASTA
17.03.2009 14:46 | Minna Leikon Emäntä

Heti alkajaisiksi, kun näin missä ihmiset asui. Sanoi miehelle, ettei meillä ole mitään kiirusta saada taloa valmiiksi menee hyvin näinkin:) ja kannoin tänään kattokruunut aittaan odottelemaan aikoja parempia.

Eli nyt on sivistetty itseä, on nähty maailman seitsemäs ihme ja pari kolme muuta pyramidia, sfinksi, tutankhamonin aarteet ja autiomaa safari, punainen meri ym ym.

Mahtavaa ja kiehtovaa ja samalla tukahduttavaa ja ahdistavaa. Hiekkaa ja taas hiekkaa:) Ihmisiä kuin sillejä suolaliemessä ja naiset kotonaan hellan ja lasten välissä. Turha on Suomalais naisen valittaa, että seinät kaatuu päälle:) itsekin siihen syyllistyneenä joskus arghhh.. matkailu avartaa.

No joskus lisää matkasta jos joku on kiinnostunut... netistähän nuo kaikki löytyy, mutta onhan se paikan päällä käynti aina eri.

Tosiaan raivasin hieman porstuaa, kun sain uutta potkua lomasta, kesä tulee ja terassi odottaa istujaa....samalla kun pyykkikone laulaa suunnittelen tässä rakennusprojektia, mistä aloittaa kun lumi sulaa ja aurinko paistaa...koiralle aitaus on saatava nyt mitä pikemmiten ja listat maalattua.  ensi työ silti aloittaa ulkovuoraus...

Uusin tuuma lehti oli oikein hyvä pankaas lukien...Puuhella artikkeli ja helojen puhdistus, ja ihana juttu että Laitilan vanha rukoushuone saakin korjauksen ja alkaa elää taas uutta elämää. Itse luulin että koko rakennus paloi poroksi..... oli oikein kivaa luettavaa monta artikkelia.

Mies kävi navetan viimehirsien kimppuun ja monta hirttä meni polttopuuksi. eli uutta vaan sit tilalle.. jotain hieman tapahtuu ja jos sais apuja kesäksi..... katsotaan mitä tapahtuu...

Terveisiä Leikolta ja inspiraatioita muiden siirtohommiin ja korjaus ja kunnostushommiin:)

Kevättä jo rinnassa.....


 - Minna Leikon Emäntä | Kommentit (2)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 3.333 (3)